Dinamo are nevoie de un nou stadion! Cere-l și tu!

autor: Cristi Severin

Când eram copil, întâmplător, am dat peste o poză cu taică-miu, fix din momentele în care în Ștefan cel Mare se construia stadionul. În spatele lui erau tineri soldați, cu roabe încărcate de nisip, cu lopeți, cu mânecile suflecate, încordați de efort, arși de soare, dar cu fețe vesele. Întotdeauna m-am mândrit cu asta…

Era și vremea în care, înainte de ieșirea la ”Șosea”, duminica, mama mă îmbraca frumos și mergeam întâi pe stadion, să ne întâlnim cu tata. Ajungeam la pauză, nu înțelegeam de ce lumea era cam nervoasă pentru că Dinamo încă nu înscrisese, dar savuram momentele de exuberanță atunci când o făcea și tribunele explodau de bucurie. Și asta mă făcea mândru, mă împăunam cu ideea că prin prezența mea la stadion îmi adusesem cumva contribuția la victoria lui Dinamo.

Îmi mai aduc aminte de meciul cu Eintracht Frankfurt, și pe ală l-am câștigat și eu, la fiecare gol din cele două pe care le-am dat germanilor.

Și au urmat multe alte momente, despre care cred că și voi le aveți puse cu grijă în amintirile frumoase despre Dinamo. Cu toți am învins, am pierdut, ne-am bucurat și am plâns alături de Dinamo pe stadion.

Fără îndoială o echipă fără suporteri e pornită pe drumul dispariției. La fel ca și în cazul unei echipe fără un stadion, o casă în care prezentul se leagă de trecut, care să împovăreze adversari prin manifestarea suporterilor.

Dinamo are nevoie de un restart, nu numai la nivelul managerial, al modului în care să fie condusă, ci și la nivelul infrastructurii. Un nou stadion în Ștefan cel Mare va crea o emulație teribilă, o foame de performanță, o nouă haită, spectatori și echipă, de aceea trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a înfăptui acest deziderat.

Vă cerem să vă asociați petiției următoare, prin care să forțăm factorii de decizie înceteze cu desconsiderarea suporterilor dinamoviști și să-și asume să înfăptuiască ceea ce au promis – construcția noului stadion Dinamo.

Petiție – Dinamo, un nou stadion

De prea multe ori am avut speranțe, vise, certitudini în care, ipocrit, nici chiar voi nu credeați! 

Din modul șleampăt în care vă justificați și din faptul că păreți a nu fi în stare să depășiți hățișul de interese, probabil imobiliare, și să ne spuneți bărbătește adevărul.

Noi, suporterii dinamoviști suntem revoltați, iar revolta noastră s-a născut și crește hrănindu-se din iluziile multelor proiecte, soluții, pe care ni le-ați tot prezentat, dar care niciodată n-au ajuns să treacă măcar cu un pas înaintea vorbelor.

Nu vă tremură mâna atunci când semnați aprobarea construcției unui nou stadion prin cele mai obscure locuri din țară, uitând de noi? 

N-aveți capacitatea de a intui că banii cheltuiți cu proiectele menționate sunt dați degeaba, că stadioanele respective nu au nicio menire și că nu depășesc, simbolic, betonul unor cripte, pentru că niciunul nu este însuflețit de pasiunea și patima noastră, a suporterilor, pentru Dinamo?

A sosit vremea să spunem și să vă spunem: până aici, ajunge! 

Asociația Dinamoviști pentru Dinamo îndeamnă toți suporterilor dinamoviști să se alăture acestei petiții prin care cerem factorilor decizionali să clarifice situația proiectului construcției unui nou stadion în Complexul Sportiv Dinamo.

Asociația Dinamoviști pentru Dinamo cere în mod imperios Guvernului, ministerului de Interne, Companiei Naționale de Investiții, Clubului Sportiv Dinamo să depună toate eforturile pentru eliminarea în cel mai scurt timp a tuturor elementelor care concură la împiedicarea construcției noului stadion Dinamo.

Domnule prim-ministru Ludovic Orban, domnule ministru de Interne Ion Marcel Vela, aveți posibilitatea de a ne oferi un exemplu cât se poate de elocvent a faptului că în România lucrurile au început să se schimbe, că țara nu mai este prizoniera unor interese meschine, de grup, precum pomeneați în campania electorală. 

Vă cerem să rezolvați situația construcției noului stadion Dinamo, pentru că sportul și fotbalul românesc au nevoie de schimbare, la fel ca în cazul vieții politice și sociale, iar pentru a ieși din mediocritatea în care ne-am afundat, pentru a crea o emulație care să se concretizeze în noi performanțe, e nevoie de Dinamo, pentru că ”Groapa” din Ștefan cel Mare a fost și va rămâne un creuzet al rezultatelor înalte, pentru că suporterii dinamoviști întotdeauna au țintit  sus!

Subscrieți petiției inițiate de Asociația Dinamoviști pentru Dinamo pe petițiionline.com!

12 comentarii la „Dinamo are nevoie de un nou stadion! Cere-l și tu!”

 1. Pentru o dezvoltare a fotbalului românesc în general și cel dinamovist în special… Pt a crea emulație în rândul sutelor de mii de microbiști și dinamovisti în special sper ca acest stadion se va construi pana la urma.. În ȘTEFAN CEL MARE.

 2. Mircioaga Petrișor

  Domnule președinte, Domnule Prim ministru, vă rugăm să binevoiți, pentru a ne ajuta pe noi, tuturor Dinamoviștilor, in rugămintea de a se face un stadion nou, in parcul sportiv DINAMO.

 3. Doar Dinamo Bucuresti

  Nu se poate asa ceva cu o echipa de traditie,cu suporteri minunati sa nu aibe un stadion modern si fara pista, au echipe mici cu 4-5 mii de suporteri si nu se face un stadion pt o echipa de top

 4. COCÎRLĂ DORIN IOAN

  Dinamo este ultimul brand fotbalistic nealterat. Dinamo are nevoie de un stadion nou pentru milioanele de suporteri, majoritatea minunati.Pentru a elimina suspiciunile privind implicarea politicului in aceasta problematica dati drumul la treaba URGENT! Dinamo nu e Chiajna, Tarlungeni, Clinceni sau Metaloglobus!

 5. d-le Prim ministru Orban ,rugam dati dispozitie asa cu au facut predecesorii dvs pentru inceperea constructiei NOULUI stadion DINAMO ,o sa aveti niste sustinatori de nadejde de la suporterii singurei echipe de liga 1 care beneficiaza de ei.Degeaba faceti stadioane in teleorman sau pentru echipe care nu au suporteri cand acest sport se joaca cu si pentru suporteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *